Zorgboerderij Erve Meinders

Bij de zorgboerderij Erve Meinders in Tilligte hebben we vloerverwarming gelegd als verwarming voor elk vertrek in de boerderij. De manege en de overige ruimten zijn voorzien van lage temperatuur convectoren. Elke ruimte door een lage luchttemperatuur de gewenste ruimtetemperatuur bereiken.

Samen met de opdrachtgever hebben we hier gekozen voor een Hargassner houtkachel die werkt op houtsnippers. Deze houtsnippers kan de opdrachtgever voor een groot deel zelf produceren, waardoor er genoeg werk te doen is voor de gasten en men zelfvoorzienend is. De woonboerderij is voorzien van een grote boiler, waarbij er genoeg warmwater is voor alle bewoners. De boiler is aangesloten op zonnepanelen, solar. Hiermee wordt de boiler voor een groot deel van het jaar gratis opgewarmd door de zon.

De woonboerderij en manege zijn verder voorzien van elektrische installatie en brandbeveiliging installatie, mooie LED-verlichting voor de paardrij bak en overige ruimtes. De kamers van de woonboerderij zijn elk voorzien van Climarad ventilatoren, waardoor elke ruimte zijn eigen kleine WTW-luchtventilatie heeft.

Neem contact op