Een behaaglijke temperatuur door bestaande en nieuwe technieken.

De laatste jaren is verwarming een nog belangrijker onderdeel geworden van woningen en bedrijfspanden. Er worden steeds zwaardere eisen gesteld in de EPC-berekeningen (Energie Prestatie Coëfficiënt), oftewel de energiezuinigheid van een gebouw. Op basis van gebouw eigenschappen, installaties en standaard gebruikersgedrag wordt er een beoordeling gemaakt.

Energiezuinig verwarmen

Er worden steeds weer nieuwe technieken ontwikkeld en bestaande technieken worden verbeterd om een gebouw zo energiezuinig te kunnen verwarmen. Een hoog rendement gasketel werd veel toegepast, maar dit zal in de komende jaren steeds minder worden. Een warmtepomp is al jaren een tweede optie en wordt tegenwoordig steeds meer toegepast. Een warmtepomp zorgt uiteindelijk voor energiebesparing en is een goede match met bijvoorbeeld zonnepanelen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een water/water pomp en een lucht/waterpomp.

Een trend van de laatste jaren is tevens de houtkachel in vorm van stukhoutkachels of pelletkachels. Er is hierbij geen gasaansluiting nodig en u kunt zelf zorgen voor brandstof doormiddel van pellets, zelf gezaagd stukhout of houtsnippers. Een houtkachel kan, net als een gasketel, hogere temperaturen creëren.

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt veel toegepast in nieuwbouw. Deze soort van verwarmen geeft geleidelijk warmte af en kan in de zomer zelfs zorgen voor vloerverkoeling. In de bestaande bouw kan er doormiddel van infrezen in de vloer ook op een gemakkelijke manier vloerverwarming gelegd worden. Valt uw keuze toch niet op vloerverwarming? Dan kan er doormiddel van convectoren verwarmd worden.

Er zijn tal van mogelijkheden voor het verwarmen van uw woning of bedrijfsruimte. Er komen steeds weer nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen en wij werken graag met de nieuwste technieken. Wij kijken altijd naar uw persoonlijke situatie zodat uw verwarming past bij uw wensen en lifestyle.

 

Neem contact op