RawMilk Company

Voor de familie Mulder van de RawMilk Company in de Lutte hebben wij een complete installatie ontworpen en aangelegd, zowel voor het nieuwe bedrijfspand als in het dubbele woonhuis.

Qua verwarming is er gekozen voor een pellet houtkachel van Hargassner. Deze keuze is gemaakt omdat zij voor bepaalde processen in het bedrijf hoge temperaturen nodig hebben, de pellet kachel is hiervoor een van de beste duurzame oplossingen. Voor het verwarmen van de ruimtes in het bedrijfspand en de woning is alles voorzien van vloerverwarming.  met vloerverwarming kan doormiddel van een lage luchttemperatuur een aangename warmte in elke ruimte gecreëerd worden. Door de lage temperaturen bij vloerverwarming is er minder energie nodig.

De warmwatervoorziening in de woning wordt ondersteund door zonneboilers. Elke woning heeft zijn eigen boiler met solarpaneel, de zonnestraling voorziet de boiler van gratis opwarming. Op het dak van het bedrijf hebben we een zonnestroom PV-installatie aangebracht, die zorgt voor een energie opbrengst van 45000kWh per jaar. De gevels van de woning hebben we bekleed met zink, verholen goten en bakgoten.

De Elektrische installatie en alarminstallatie is geheel afgestemd op de wensen van de fam. Mulder. De bedrijfsruimte is voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie met koeling. Zodat er in het hart van de onderneming, de productieruimte, altijd een basistemperatuur heerst waarbij de familie Mulder hun melkproducten kan bereiden.

Neem contact op